tiistai 14. lokakuuta 2014

Puiden kaadot / pihapuiden kaadot, pensasaitojen kaadot Pirkanmaalla ja Tampereen talousalueella. Ohessa muutamia esimerkkejä asiakkaille, mitä huomioitava, kiitos

Puiden kaadot / pihapuiden kaadot, pihapuiden leikkaukset, pensasaitojen kaadot Pirkanmaalla ja Tampereen talousalueellaOhessa muutamia esimerkkejä asiakkaille, mitä huomioitava, kiitos 

Tiedustelut / tilausvahvistus 
E-mail: talonmiespalvelu@gmail.com
Puhelin: 044-3380291Palaute on aina arvokasta. Kun on kerran tekstin laittanut ei sitä aina uudestaan osaa katsoa ;) monella silmällä ;). Joten palautteenne arvokasta joko sähköpostiin tai suoraan blogeihin.

Pääsääntö on että alustavassa hinnassa pitää aina varautua yllätykseen, jollei ole kuvaa / videota kohteesta. Eikö totta?

Eräskin asiakas ihmetteli että kesti 20 min ennen kuin alkoi syreenipusikko kaatumaan. Piti häntäkin valaista oheiseen tapaan:  Monasti on ensin oksasaksilla tmv:lla tavalla raivattava leikkausalue niin että siellä voi moottorisahalla operoida turvallisesti, vaarana vähimmillään ketjun lento päältä tmv. tai vakavampaa. Moottorisaha on periaatteessa viritettyyn haulikkoon verrattava.


Yritänpä huomioida palauttetta jatkossa edelleen asiakkaan näkökulmasta. 

Vaihtoehto 1:

Mahdollisessa sinun tapauksessasi jos on helppo kaato pätkimisineen:

Minimihinta 100 euroa 2:sta tunnista + siirtymäkorvaus riippuen etäisyydestä mikä tässä tapauksessa olisi ollut esim. 30 euroa ajosta / kilometrikorvaus. = Kokonaishinta olisi koostunut todennäköisesti 130 € + 20€ bensa/öljy moottorisahaan = 150€, jos selviää alle 2 tunnissa. 

Todennäköisesti perinteiseen pihakoivuun menee n. 1-1.5 tuntia mikä on ollut se vaihteluväli isojen pihakoivujen kaadoissa, karsintoineen ja palasteluineen. Jos se on kertakaato kaatovängän varmistamana, karsintoineen pätkimisineen, eikä konkelovaaraa, eikä mitään pajukkoa tmv ympärillä mikä ensin raivattava, jotta voi tehdä turvallisen kaadon.

On sellaisia jotka haluavat vain että kaadan, mutta haluavat karsia ja pätkiä itse. Tapaukset ovat kovin erilaisia. Silti minimihinta + siirtymäkorvaus, vaikka tekisin vain kaadon. 

Vaihtoehto 2:

Mikäli puu on kovasti isohko vaikeassa paikassa, se arvioidaan puukohtaisesti eli kuten muutkin yksittäisten puidenkaatajat tekevät. Silloin hinta voi olla tuo minimihinta 130 eurosta ylöspäin xx (jopa 300 euroa tyvikaadosta) riippuen kuinka iso, kallistumakulmasta, säästä, millainen puuntilanne (lahovaara tmv) jne. 

Esim jos kerrot että pihapuun halkaisija / paksuus n. 40-50 cm, niin paksuuden perusteella arvioin että tuo minimihinta 100€ saattaa riittää, mutta jos, kun ei ole videokuvaa / digikuvaa itse kohteesta, niin sinne laitan karvan lisää, jos ja kun ei näe miten suhteessa muihin pihapuihin, tienvarsipuihin
ja sähköjohtoihin. Loogista?

Aina kun on kuvaa youtube tmv videona tai muutana digikuvana niin on helpompi arvioida. Parempi aina arvioida yläkanttiin kun ei ole suoraa näkymää kohteeseen. Vanha sananlasku "kuka ostaa sian säkissä" ;).

Toisaalta suuri osa asiakkaista vähättelee kohdetta "suurehko puu" saattaa olla vaarallinen konkelo kiinni toisessa jne. "Harvahko pensasaita" saattaa olla ranteenpakuista tiheikköä jne. Ymmärtänet yskän.

Bensa- ja öljykulu kuuluu siihen yksilölliseen hinnoitteluun pääomakuluineen (700€ moottorisaha + varasaha, sekä muut tarvikkeet) aivan kuten taloyhtiössäkin varaudutaan korjauksiin.

Olenko looginen? Johdonmukainen? Riittävästi perusteltu. 

Puunkaato ei ole samanlaisten leegojen laittoa, jokainen on yksilö maastoineen ja ympäristöineen. 

Tietääkseni UPM-Silvestan, eikä muutkaan puunkaatajat anna lopullista hinta-arviota näkemättä kohdetta. En minäkään, siksi joutuu sokkotarjoukseen tarjoamaan sokkovastauksen. Eikö totta?

Toiset kuittaavat käynnistä 50€ arviosta. Minä pyrin välttämään sen kysymällä sähköpostiin kuvan / videon paikasta.

Yleisellä tasolla:

Tilanteet ovat erilaisia tuossa elokuussa purkamani leppäkonkelo langoilta
http://www.youtube.com/watch?v=fQ7GRgHx1QM tuli alihinnoiteltua kun asiakas puhui vain parista lepänkaadosta. Paikalle saavuttaessa olivatkin langoilla.

Tuossa iso sitkeä liki visainen pihakoivu nurin 15 minuutissa, itse kaatuminen n. 7 sekunttia ;).
http://www.youtube.com/watch?v=5zJPxgg3oDU silloinkin piti katsoa tyven hetki tuulisella ilmalla. Meni tarkalleen mihin pitikin. 

Selvennänkö pihapuiden / tienvarsipuiden hinnoittelua ja hinnanasentaa?

Markkinoinnissa hyödynnän Tampereen yliopiston markkinoinnin abroani 1996 vuodelta, sopimusoikeuden opintojani, ymv mitä olen siellä oppinut.Olen aina kiitollinen palautteesta jos sillä mahdollistaa parempaa palvelua.
Huomenna etenen jälleen Nokian suuntaa kaatoharjoittelemaan ;)


Olavi Lehto

PS: Toivottavasti autan asiakkaita ymmärtämään myös tekijän näkökulmaa. ;)

PS: Teen myös erilaisia pihojen ja puutarhojen raivauspalveluita, joten kysykää rohkeasti miten voin auttaa ja kertokaa tarpeistanne avarastiOhessa tiheä tammimetsikkö pihassa oksat maata laahaten. Oksaleikkureilla ja moottorisahalla parturoiden alkoi päivänvaloa tulemaan ja paljastui pihatonttukin ja muuttui piha elävämmäksi ja liikkumiskelpoisemmaksi myös ruohonleikkuun näkökulmasta ilman silmiin sojottavia oksia.

--------------------------------------------------------

Puiden / pihapuiden / tienvarsipuiden kaadot Tampereen ja Pirkanmaan talousalueella

-------------------------

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti